Nieuwe pachter voor De Colle in Kollum

De Colle in Kollum vernieuwd. Niet alleen met een nieuwe huisvesting binnen Campus Kollum en een nieuw cultureel programma, maar ook met een nieuwe pachter. Zojuist is de overeenkomst getekend tussen het bestuur van Stichting Campus Kollum en Theo Witteveen, die de nieuwe gastheer wordt van De Colle.

Theo Witteveen uit Buitenpost heeft ruime ervaring op het gebied van catering, het verzorgen van evenementen en het beheren van sportkantines. “Ik zie het als een uitdaging om van de nieuwe Colle een succes te maken voor Kollum en omgeving”, zegt Witteveen. Samen met zijn vrouw Ankje zijn er al veel ideeën om daar invulling aan te geven.

De kaartverkoop voor het onlangs gepresenteerde theaterprogramma verloopt al goed en de publiciteit rond de Campus trekt nu al nieuwe geïnteresseerde partijen aan die zaalruimte willen huren. Het gloednieuwe gebouw met de modernste faciliteiten biedt veel mogelijkheden, waardoor de nieuwe pachter veel te bieden heeft. Vergaderingen, lezingen, theatervoorstellingen, cursussen, bedrijfsbijeenkomsten, bruiloften en partijen, “en ruimte voor het verenigingsleven niet te vergeten”, vult Witteveen aan. Ook vanuit de samenwerking met de beide scholen en bibliotheek zullen er nieuwe activiteiten worden ontwikkeld en wordt De Colle weer dé ontmoetingsplek voor jong en oud in Kollum.

Tot aan de bouwvak wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting. Na de zomervakantie starten de scholen, de bibliotheek en gaat ook De Colle open. Na een eerste inwerkperiode in dit nieuwe gebouw zal op 11 oktober de officiële opening van Campus Kollum plaatsvinden. Op 12 oktober is er een open dag, wat afgesloten wordt met een feestavond. Hierover verschijnt binnenkort meer informatie.

www.decolle.nl